El decano del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Joan B. Casas, y el presidente de FiscalistesCEC, José Ignacio Cornet, presentaron la I Jornada Tributaria que tiene por objetivo ser un auténtico foro sobre la actualidad fiscal. Más de 350 profesionales llenaron el auditorio del Hotel Catalonia Plaza de Barcelona para escuchar las ponencias de altos cargos de la Agencia Estatal de la Administración Tributaria, del Ministerio de Hacienda, del Tribunal Económico-Administrativo Central, de la Agencia Tributaria de Catalunya, del Organismo de Gestión Tributaria de la Diputación de Barcelona y de relevantes expertos fiscalistas.
Entre las principales conclusiones de la jornada destacan:
-Un 66% de las consultas recibidas por la Dirección General de Tributos durante el año 2015 hacen referencia a las operaciones de fusiones y a la interpretación de la cláusula antiabuso.
-Las sociedades civiles con carácter mercantil pasarán a ser sujetos pasivos del impuesto sobre sociedades este año 2016.
-Una entidad patrimonial tiene algunas consecuencias como el hecho de no poder aplicar el régimen especial de empresaas de reducida dimensión.
-La inspección tributaria no puede actuar por sorpresa en el domicilio constitucionalmente protegido salvo que haya un consentimiento voluntario.
-Desde la reforma del código penal de 2010 el delito de blanqueo de capitales dobla el castigo para todos los delitos patrimoniales.
-La reforma del procedimiento económico-administrativo incluida en la Ley General Tributaria tiene como objetivos la agilización de la actuación de los tribunales, la flexibilización y mejora técnica y la reducción de la ligitiosidad.
El degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Joan B. Casas, i el president de FiscalistesCEC, José Ignacio Cornet, han presentat la I Jornada Tributària que té per objectiu esdevenir un autèntic fòrum sobre l’actualitat fiscal. Més de 350 professionals han omplert l’auditori de l’Hotel Catalonia Plaza de Barcelona per escoltar les ponències d’alts càrrecs de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària, del Ministeri d’Hisenda, del Tribunal Econòmic-Administratiu Central, de l’Agència Tributaria de Catalunya, de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona i de rellevants experts fiscalistes.
Entre les principals conclusions de la jornada destaquen:
-Un 66% de les consultes rebudes per la Direcció General de Tributs durant l’any 2015 fan referència a les operacions de fusions i a la interpretació de la clàusula antiabús.
-Les societats civils amb caràcter mercantil passaran a ser subjectes passius de l’impost sobre societats aquest any 2016.
-Una entitat patrimonial té algunes conseqüències com el fet de no poder aplicar el règim especial d’empreses de reduïda dimensió.
-La inspecció tributària no pot actuar per sorpresa en el domicili constitucionalment protegit tret que hi hagi un consentiment voluntari.
-Des de la reforma del codi penal del 2010 el delicte de blanqueig de capitals dobla el càstig per a tots els delictes patrimonials.
-La reforma del procediment econòmico-administratiu inclòs en la Llei General Tributària té com a objectius l’agilització de l’actuació dels tribunals, la flexibilització i millora tècnica i la reducció de la litigiositat.